Politika privatnosti

Zaštita osobnih podataka

Obavezujemo se na zaštitu Vaših osobnih podataka, koje ne prodajemo niti ne dijelimo s trećim osobama. Vašu e-adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našoj politici o privatnosti.

Osnova za posjedovanje osobnih podataka

Vaše osobne podatke nam dajete samostalno i dobrovoljno, pri upisu na našu newsletter mailing listu, pri preuzimanju naplatnih i besplatnih sadržaja, pri izražavanju interesa i korištenju naših usluga, te na bilo koji drugi način kojim izražavate interes za naše besplatne i naplatne programe. Vaše podatke posjedujemo na osnovu Vašeg pristanka, kojeg ste dali osobno ili označavanjem checkboxa pri preuzimanju naših sadržaja, kojim ste potvrdili da pristajete primati naš newsletter u kojem se nalaze najave naših programa i naše ponude. Pri slanju newslettera strogo se držimo “no spam” politike.

Otkaz newslettera

U svakom newsletter mailu koji od nas dobijete nalazi se link putem kojega navedenu pretplatu možete sami regulirati ili otkazati. Ako navedeno poželite napraviti putem osobnog maila, dovoljno je da na našu mail adresu dnk@dnk.com.hr pošaljete mail sa sadržajem STOP, nakon čega ćemo vas mi maknuti s mailing liste.

Podaci koje skupljamo i procesuiranje istih

Podaci koje skupljamo su: ime, mail adresa i IP adresa, vrijeme upisa na našu mailing listu te naš proizvod ili usluga za koji ste izrazili interes.

Podatke koristimo za isporuku proizvoda ili usluge za koju ste izrazili interes, i za informiranje o našim sljedećim ponudama ili uslugama, od čega u svakom trenutku možete samostalno odustati. Podaci se nalaze u mailing platformi za generiranje newslettera Mailer Lite i Mailchimp, koje su usklađene s trenutnom regulativom o zaštiti privatnih podataka.

Podaci koje skupljamo u osobnom kontaktu i ugovaranju naših usluga ovise o vrsti i obimu usluge, a nalaze se na računalu zaštićenom passwordom. Dijelimo ih s tvrtkama s kojima surađujemo vezano za vašu narudžbu usluge, procesuiranje računa, naplatu ili bilo kojeg aspekt usluge koji ste s nama dogovorili. Sve tvrtke s kojima surađujemo su usklađene s trenutno važećom regulativom o zaštiti privatnih podataka. Sve vaše podatke čuvamo najmanje dvije godine, ili sukladno propisanoj specifičnoj regulativi.

Vaše podatke procesuiramo i obrađujemo kako bismo što bolje pružili naše usluge, radi što učinkovitijeg odgovora na vaše upite, promocije naših usluga, interne statističke obrade podataka.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati podatke koje smo zaprimili, osim u slučajevima predviđenim zakonom.

Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam da svoje stranice prilagodimo tako da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.) Iz podataka koji skuplja statistika poslužitelja nije moguće otkriti vaš osobni identitet.

Kolačići i poveznice

Kako bi se olakšalo pregledavanje naših internetskih stranica, naša stranica koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja i veće ugode vašeg iskustva u pregledu naše stranice, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo. Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako tako podesite svoj internetski preglednik.

Sadržaji trećih strana

Činimo sve što je u našoj moći da stranice na koje vam mogu odvesti naše poveznice imaju kvalitetan sadržaj bez negativnosti, no ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaj trećih strana.

Kontrola

Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili na jednoj od naših adresa na mreži. Možemo na vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite.

Osoba zadužena za sigurnost vaših podataka

Dijana Novak Krešić, hello@dijananovak.com