OTPORAN NA STRES – TRE® program

Voliš svoj posao, radiš ga strastveno i predano, i ponekad te adrenalin tako obuzme da ne možeš spavati. A htio bi dobro spavati, jer znaš da ćeš nakon dobrog odmora biti još efikasniji.

Ponekad imaš osjećaj da je tempo kojim radiš brži od tebe, i osjećaš se kao da cijelo vrijeme “trčiš” za njim. A htio bi ti biti taj koji drži kormilo.

Kada odeš na odmor i tvoj posao ide s tobom. A htio bi da ga barem na kratko možeš zaboraviti.

Ponekad se osjećaš da si rastegnut na sve strane, i da gubiš puno vremena i snage da se “staviš na jedno mjesto”. A htio bi u sebi biti fokusiran i smiren kako bi mogao donositi najbolje odluke.

Ponekad ti se čini da ti je rješenje najupornijeg izazova nadohvat ruke, ali nikada nisi dovoljno opušten da ti ono padne na pamet (jer da, najbolja rješenja dolaze onda kada ne mislimo na njih).

Voliš svoj tempo i sve što ti on nosi, ali bi htio da u njemu budeš slobodniji, opušteniji i otvoreniji prema nepoznatom – jer znaš samo tako i ti i tvoj posao možete zajedno rasti.

OTPORAN NA STRES – program je namjenjen osobama koji žele individualni, osobni pristup i potpunu posvećenost voditeljice njihovom osobnom ritmu otpuštanja obrazaca napetosti. Pristup je prilagođen zahtjevnim klijentima i korporativnom okviru.

Program uključuje praksu TRE® (tension release exercise), po potrebi se može kombinirati sa drugim coaching tehnikama, kao što su wingwave®, ekspresivne i druge coaching prakse.

Radionice se održavaju u našem prostoru okrenutom prema šumi, s pogledom na Medvedgrad i na grad – naši klijenti ga obično zovu “oaza mira”.

VIP program – individualni rad 1:1

TEAM program – za male timove ili grupe do 3 osobe

Ovako TRE izgleda kod nas.

Nasa preporučena dinamika prakse su 4 termina u ritmu 1 x tjedno, te nastavak prema osobnim preferencijama.

Najčešći feedback klijenata nakon prve prakse je veliki osjećaj smirenosti, a zanimljivo je da je dobar dio klijenata primjetio da su im se nakon prakticiranja TRE®-a “otvorila” rješenja izazova kojima su se već neko vrijeme bavili, te da se općenito osjećaju staloženo, smireno i ugodno, i otvorenije u komunikaciji s drugim osobama.

TRE® je inovativna ali jednostavna praksa s kojom vas upoznajemo kroz nekoliko dolazaka, i nakon toga je možete nastaviti raditi samostalno. Vrlo često već od prvog termina rezultira osjetnim osjećajem otpuštanja napetosti, a redovitom praksom taj osjećaj počinje biti kontinuirano prisutan.

TRE® je sistem vježbi koji, kontrolirano inducirajući prirodni mehanizam vibriranja i tremora mišića, vodi naš organizam prema stanju vitalnosti, smirenosti i ravnoteže. Tehnika je prikladna i prilagodljiva i za osobe koje radne dane provode za stolom, ali i za vrhunske sportaše.

TRE® na organizam djeluje na više razina:

Na razini nervnog sustava – pomaže da naš um radi sa povećanim kapacitetom, posebno po pitanju fokusiranosti, te pomaže otpuštanju napetosti u autonomnom nervnom sustavu što rezultira smirenošću, osjećajem unutrašnje harmonije i dubljeg povezivanja sa našom okolinom

Na razini tijela: pomaže opuštanju mišića i veznog tkiva, te boljem držanju i pokretljivosti

Na razini tjelesne biokemije: vraća joj ravnotežu, i time pomaže uravnoteživanju cijelog organizma

Ova praksa osvješćuje osjećaj samoregulacije, postavljanja zdravih granica prema situacijama koje su vam stresne, i podiže vašu sposobnost da na sve situacije reagirate smireno i na za vas najbolji način. Vremenom zaista možete osjetiti kako postajete otporni na stres, te da vas sve manje podražaja može izbaciti iz ravnoteže. Ovo je prirodna reakcija koja dolazi iz bioloških mehanizama uravnoteženja vašeg nervnog sustava na kojoj je, između ostalog,utemeljena teoretska osnova TRE® prakse.

TRE® je izuzetno učinkovit kao samostalna praksa, ali je njegovo djelovanje još djelotvornije u kombinaciji sa drugim coaching tehnikama i praksama.

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] OTPORAN NA STRES – TRE® program […]

Comments are closed.