Kako Design Thinking može pokrenuti Tvoj posao na bolje (1)

Design thinking je praktični proces i način rada na poslovnoj ideji, koji uključuje duboko razumijevanje toga što naši korisnici misle i osjećaju, izradu prototipova novih rješenja i njihovo testiranje, sve s ciljem kako bi naša ideja u konačnosti potpuno odgovarala našim korisnicima, a nama daje mogućnost da se pokažemo svoju autentičnost i da se razlikujemo od svih drugih koji rade sličnu stvar.

[red_box] Najava: Početak Online interaktivnog programa Tvoja #odličnaideja, koji će te kroz 4 tjedna voditi u prakticiranju Design Thinking-a. Sve detalje možeš saznati ovdje >>> [/red_box]

Design thinking je odličan način rada kada rješavamo problem koji nije do kraja definiran, znači kod uvođenja novih rješenja i novih proizvoda, ali i kod ponovne definicije i osvježavanja starih i postojećih stvari i procesa, kada želimo starim stvarima dati novo lice.
Design thinking kreće i od naše ideje i paralelno od čovjeka kojem je namijenjena, našeg klijenta, osobe kojoj naša ideja rješava neki problem. Taj proces se sastoji od nekoliko faza, iteracija, kroz koje želimo bolje razumjeti našeg korisnika, i sagledati cijelu priču iz nove perspektive, dapače iz nekoliko novih perspektiva kako bismo pronašli nove momente zbog kojih će naše rješenje, naša ideja biti još bolje prilagođena korisniku, tj našem tržištu.

Kako ti DT može pomoći sačuvati vrijeme i novac

Tko radi taj i griješi, a proces DT nas vodi u tome da sve greške napravimo dok smo još u probnom razdoblju, dok nismo u velikom mjerilu, i gdje se one još zapravo ne broje u greške. U ovom procesu u razvoju novih proizvoda igramo na sigurno, zato što ne radimo tako da uložimo vrijeme i novac u novi rješenje nečega, da bi naknadno otkrili da naše rješenje nije najbolje ili da naš proizvod zapravo ljudima ne treba – već prvo uložimo malo vremena i novaca kako bismo saznali što naše tržište misli, i obogaćeni s tim novim uvidom krenuli dalje u razvoj, svako malo se vraćajući tržištu radi provjere da smo na dobrom putu.

Kako velike digitalne kompanije koriste Design Thinking, i kako to može pomoći tebi?

Design thinking metodologija se razvijala paralelno s rastom velikih digitalnih kompanija – kao što je FB 🙂

Ove kompanije su u ostvarenju svojih ideja od početka obraćale veliku pažnju na potrebe svojih klijenata – nas – i zadovoljavaju naše potrebe za nismo niti svjesni da ih imamo – i sami znate koliko to uspješno rade.

Ono što od njih možemo naučiti je da, u razvoju svojih ideja paralelno krenemo i u istraživanje toga što našim klijentima zapravo treba, kako bi se bolje povezali s tržištem – i u naše rješenje ugradili i svoju specifičnost, kako bi se istaknuli i razlikovali od drugih.

 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Što je Design Thinking, kako ti može pomoći u razradi tvoje poslovne ideje, koje prednosti ti donosi i kakve su kompanije koje se njime služe pročitaj >>>>> […]

  2. […] Što je Design Thinking i kako ti može pomoći u razradi tvoje poslovne ideje, koje prednosti ti donosi i kakve su kompanije koje se njime služe pročitaj >>>>> […]

Comments are closed.