dUXLab – stvarni prostor razvoja kreativnih rješenja

dUXlab /dʌkslab/ , u žargonu nazvan Laboratorij Kreativne Patke – stvarno je mjesto održavanja radionica na tragu DT-a i prostor za ozbiljnu kreativnu igru, istraživanje i stvaranje

Kreativni laboratorij u kojem situacije, ideje i planovi prestaju biti mentalni koncepti i počinju biti stvari posložene u priče i odnose – i gdje prakticiramo Design Thinking, kreativni način pronalaženja rješenja različitih izazova.

Vjerujem da ti je poznata situacija kada nešto super izgleda u mislima ili na papiru – a kada to spustiš u stvarni život, ono izgubi sjaj i ne funkcionira. U stvarnom životu, ovo je situacija koja je sve nas kreativce u nekom trenutku koštala vremena i novaca.

Poznato?

Poznato! Iz ovog razloga se već osamdesetih počele primjenjivati tehnike iterativnog razvoja digitalnih, ali i analognih proizvoda, i dizajn je postao način promišljanja.

Dizajn je u način promišljanja uveo modeliranje, hands-on pristup u kojem u laboratorijskim uvjetima želimo ispitati neke buduće stvarne situacije, kako bi naša rješenja bila ne samo dobra, nego odlična, što znači da će odražavati ne samo naše znanje i mogućnosti nego i rješenja pitanja koja će nam tek biti postavljena.

Zato dizajn koji razmišlja unaprijed postavlja sam sebi pitanja na koja traži odgovore na sve moguće, nemoguće, kreativne, interaktivne, figurativne, stvarne i nestvarne načine.
Zašto? Zato da bi naši odgovori / usluge / proizvodi bili iznimni, intuitivni, ispunjavali želje, bili željeni i atraktivni, jedinstveni i autentični.

Da bi bili izdvojeni iz mase drugih i sličnih, da bi postali Brend.

Da, dizajnirani način razmišljanja traži da angažiraš više vremena za pripremu – za prostor razmišljanja, istraživanja, izrade modela i prototipa – no vjerujem da se slažeš da je najskuplje napraviti nešto prosječno, nešto što odgovara svakome i nikome, i što će se utopiti i masi.

Iako se često koristi za razvoj digitalnih proizvoda, dizajnirano promišljanje nije namjenjeno samo njima već i tebi:
 • koji imaš ili razvijaš posao u kojem pružaš usluge
 • koji razvijaš svoje vlastite proizvode
 • koji želiš razviti vlastitu metodu rješavanja nekog izazova
 • koji želiš svoj posao podići na autentičniji nivo
 • koji želiš svoj posao učiniti ekskluzivnijim
 • koji želiš poboljšati svoj način vođenja posla
 • koji želiš da tvoj posao krene online
 • koji želiš promijeniti način rada svog tima na bolje, zabavnije i kreativnije
 • koji imaš izazov kojem bi htio pristupiti na konstruktivan i zabavan način
 • koji želiš svoje misli i emocije eksternalizirati i vidjeti ih u novom svjetlu
 • koji želiš za sebe i svoj tim poslovni coaching na nekonvencionalan, ali i efikasan način
 • koji želiš biti kreativan, inspiriran i otporan na stres
 • neovisno o tome tko si, koliki si i u kojoj si industriji
Kako i zašto ti mogu pomoći u procesu kreativnog traženja autentičnih rješenja?

Jedinstvenim kompletom opreme : u dUXlab-u te čeka oko 400 figurica, kutija s pijeskom (analogni sandbox), različite boje, olovke, flomasteri kartoni, crtaći papiri, Legići za ozbiljnu igru, te vlakići i naravno post-it papirići – sve to u namjeri da ti pomognu sadržaj tvoje glave prebaciti u stvari u tvojim rukama. Smješteni smo u gradu, ali i u potpunom miru, s pogledom u zeleno.

Ovdje je kratki video o našem prostoru i ekipi koja te tamo čeka:

Jedistvenom kombinacijom vještina: način dizajniranog promišljanja usvojila sam odavno kroz studij na Arhitektonskom fakultetu i usavršila kroz certifikacijsku edukaciju u IDEO U, poznajem agilni način rada, završila sam dvogodišnju edukaciju Art terapije na kojoj sam nakon toga i dvije godine asistirala – neophodno za znanje rada sa figurom i aktivacijom persone, nekoliko coaching edukacija i specijalizacija – NLP, Executive coaching (AOEC) i višegodišnjom praksom tečaja istraživanja i razvoja kreativnosti.

Autor sam online design thinking & coaching programa #ODLIČNAIDEJA kojeg je do sada pohađalo preko 70 osoba koje sam provela kroz proces dizajniranja njihovih ideja kroz istraživanje potreba budućih klijenata.

Uz to i sama imam preko 8 godina poduzetničkog iskustva, prve 4 u kreativnom poduzetništvu, i nekoliko godina kasnije kao direktor građevinskog poduzeća specijaliziranog za uređenje poslovnih interijera. Uz redovan posao od 2013 vodim programe razvoja kreativnosti, radim s grupama i individualno, a od 2017 se potpuno posvećujem vođenju programa za osobe koje žele svoje poslovne ideje razvijati na kreativan i autentičan način.

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Sve 4 radionice programa se održavaju u našem kreativnom laboratoriju – dUXlab-u, u Zagrebu, na adresi Pantovčak 125c >>>> više o našem prostoru pročitaj i pogledaj ovdje>>> […]

 2. […] … i Da, imam i laboratorij sa svim neuobičajenim stvarima potrebno za ovakav quest– dUXlab! […]

 3. […] se mogu održati i u vašim prostorima, ali i u našem dUXlab-u gdje na raspolaganju imate sav kreativni materijal za vizualno promišljanje i izradu prototipa […]

 4. […] dUXlab – stvarni prostor za pronalaženje kreativnih odgovora >>> […]

Comments are closed.