4 važne stvari koje dobijaš redovitom praksom opuštanja

Uvod – koliko čega, kako planirati vrijeme za opuštanje

Red posla, red odmora – kako ih posložiti da nam je energija dugo na visokom nivou. Da bi mogli dati najbolje od sebe, potrebno je poštovati ritam svog organizma. Ovdje ti pričam o svojoj dobitnoj formuli:

1 – Pronaći praksu koja ti odgovara, koju možeš redovito raditi i koja ti pruža ZADOVOLJSTVO

Ako zaista puno i naporno radiš (a danas nas je sve više takvih) pronaći svoju redovitu praksu opuštanja i pronalaženja mira je -must-have! 
Danas Ti govorim o tome kako je yoga ušla u moj život i koliko je često vježbam – te o tome kako me je praksa TRE-a u tome oslobodila.
Dobro došao u moj dnevni boravak  ja naime vježbam svaki dan, kod kuće, uz online trenera. Da, online je također jedna od mojih strasti – ali nije današnja tema.
Ono što Ti želim reći je da mi vježbanje prije nije išlo – jednostavno, bilo mi je teško i nisam bila dovoljno motivirana jer mi nije pričinjalo zadovoljstvo – sve dok nisam upoznala praksu TRE-a u kojoj sam se prvenstveno usavršila radi sebe same – jer unatoč tome što nikada nisam imala problema s težinom, i što se volim kretati, redovito vježbanje nije bilo moja stvar … donedavno 

Kako je to kod mene izgledalo pričam Ti u ovom kratkom videu

2 –  UZEMLJENJE – osjećaj koji otvara vrata ostvarenjima i realizaciji

Osjećaj UZEMLJENOSTI – osjećaj stvarne prisutnosti u trenutku sada i ovdje – mjesta s kojega najbolje sagledavamo tko smo, čemu težimo i kojim nam je načinom najbolje krenuti da stignemo na svoj cilj.
Mene osobno uzemljuje priroda – stoga, kad osjetim da sam “otplovila” u previše misli i predaleko u planove, izađem u najbliže zeleno mjesto koje me odmah vraća u stvarnost, i ono što radim sada … jer ako ne napravimo ono što sada/danas/odmah trebamo napraviti, planovi će nam ostati samo planovi.

Moja praksa TRE-a je također ogroman generator predivnog i kreativnog osjećaja uzemljenosti, kombiniranog s ogromnim potencijalom stvaranja koji se kroz TRE svaki puta oslobađa – i da, pravi je užitak spojiti to dvoje u jedno, i odvježbati TRE u prirodi 🙂 … ili s pogledom na njega – u miru, tišini, uz otvorene prozore i cvrkut ptičica iz šume.

Ne izmišljam – moj prostor za vježbanje je točno takav 🙂

Želim Ti da pronađeš svoj najbolji način za povratak ovom savršenom osjećaju!

3 – REFLEKSIJA, promisljanje iz nase osobne perspektive, ali i iz pozicije drugih ljudi

REFLEKSIJA, promišljanje iz naše osobne, ali i iz pozicije drugih ljudi, naših klijenata, i slučajnih prolaznika…
Refleksija je i sumiranje različitih povratnih informacija u uvide, nove spoznajne momente koji nam mogu pomoći da unaprijedimo ono sto radimo.
Mnogo mojeg osobnog promišljanja se dogodilo uz ovo zrcalo – a najinspirativnije mi je se u njemu reflektira suma na koju gleda moj radni prostor, dUXlab, koji ponekad zovem i Vila Brunhilda i Patkalab – u njemu se događaju i TRE radionice, i individualni i mini-grupni sastanci.
Jednom mi je netko rekao – pa zašto ne radiš grupe za 12 ljudi, prostora je dovoljno, i zaradila bi vise?
No kada se ja stavim u ulogu osobe koja prvi put dolazi na TRE koja ce prvi puta svjesno dopustiti svom organizmu da uđe u prirodan pokret, vibraciju koja oslobađa davne i zaboravljene napetosti – ja bih htjela bas to – mir, tišinu, prostor, zelenilo i potpunu pažnju voditelja na to sto mi se događa.

Refleksija je i sposobnost da sebe i svoja djela sagledamo iz različitih perspeltiva, koja nas obogaćuje i omogućuje nam dodatni uvid koji nam može pomoći da unaprijedimo svoje djelovanje. Više u videu:

4 – POVEZANOST – osjećaj jedinstva i povezanosti sa svijetom oko nas

POVEZANOST – osjećaj jedinstva i povezanosti sa svijetom oko nas, našim prijateljima, dragim ljudima, osjećaj povezanosti s našim klijentima, trŽistem – sve to je rezultat prakse redovitog opuštanja.
Povezivanje počinje kada otpustimo napetost i imamo prostora u sebi primijetiti svijet oko sebe, i spojiti se. Da bi imali kapaciteta za spajanje potrebno je otpustiti i u svom svijetu otvoriti prostor za neobično, neočekivano i novo. Kako ti se čini ta ideja?